Cover photo for Maria Mihailescu's Obituary
Maria Mihailescu Profile Photo

Maria Mihailescu

March 14, 1931 — May 10, 2022

Rocklin, California

Maria Mihailescu

Maria Mihăilescu, născută Vasilescu și cunoscută tuturor ca Mica, Mama și Mamaia, s-a născut pe 14 Martie 1931 în comuna Frumușani județul Ilfov, Romănia.  Ea a fost al treilea copil din șapte frați - Alexandru, Caterina, Maria, Lenuța, Mircea, Dragoș, Doina - născuți în familia lui Grigore și Elena Vasilescu.  Copilăria Mariei a fost marcată de ororile celui de al Doilea Război Mondial iar adolescența de venirea la putere a comuniștilor care au pus capăt aspirațiilor ei de a studia la facultate. 

 

De la o vîrstă fragedă Maria a fost trimisă de părinți departe de casă, la școală, să trăiască în casa unei mătuși în București. 

 

După absolvirea liceului ea a lucrat ca funcționară la fabrica Electronica din București.

 

In 1954 Maria s-a căsătorit cu Dumitru Mihăilescu, ales de familie să-i fie soț.

 

Tînărul cuplu a trăit mulți ani in casa părintească a lui Dumitru, împreună cu Eugenia, mama lui. In 1957 li s-a născut unica lor fiică Viorica.

 

Maria a dus o viață cinstită și curată marcată de bucuriile vieții de familie, dar și presărată cu greutăți pe care le-a înfruntat cu curaj și hotărîre.

 

In 1990 soțul ei Dumitru s-a stins neașteptat din viață lăsînd un gol de neînlocuit in viață ei. La scurt timp după Revoluție, Maria și-a văzut fiica, ginerele și nepoțelul nou născut plecînd definitiv in Statele Unite ale Americii.  

 

Deși înconjurată de dragostea și îngrijirea fraților și surorilor ei, și a nepoților ei Mihaela și Marian, Maria a luat decizia dureroasă de a emigra și ea în America lăsîndu-și în urmă cu mare greutate familia, prietenii și toată agoniseala ei de o viață.

 

Nostalgia și dorul de cei dragi din țară și de locurile natale nu au părăsit-o pînă la moarte.

 

Maria a trăit alături de fiica ei Viorica, ginerele ei Adrian și nepotul ei Tiberiu în San Francisco, El Dorado Hills și Rocklin, California pînă la moartea ei în 2022.

 

Prezența ei a fost o imensă binecuvîntare pentru toți cei care au cunoscut-o ca fiică, soră, soție, mamă, bunică, soacră și mătușă.

 

Intreaga familie o va păstra veșnic în amintire cu dragoste și recunoștință: fiica Viorica, ginerele Adrian, nepotul Tiberiu, frății Mircea, Dragoș, sora Doina împreună cu familiile lor, nepoata Gabriela, cu soțul Victor și copiii lor Iris și Adrien. 

 

Odihnească-se în pace!

A graveside service is planned for Maria at 10:00 am on Friday, May 13, 2022, at Roseville Cemetery, 421 Berry Street, Rocklin, CA 95678.

Maria's family is very grateful for your thoughtfulness.

Check back soon to read Maria's life story.

To order memorial trees in memory of Maria Mihailescu, please visit our tree store.

Past Services

Graveside Service

Friday, May 13, 2022

10:00 - 11:00 am (Pacific time)

Enter your phone number above to have directions sent via text. Standard text messaging rates apply.

Guestbook

Visits: 13

This site is protected by reCAPTCHA and the
Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Service map data © OpenStreetMap contributors

Plant A Tree

Plant A Tree

Send a Gift

Send a Gift