Cover photo for Gherasim Chis's Obituary
Gherasim Chis Profile Photo
1929 Gherasim 2021

Gherasim Chis

March 22, 1929 — June 1, 2021

Un rob bun și credincios a fost invitat sa intre în bucuria stăpînului său. Stăpânul său i-a zis: "'Bine, rob bun şi credincios, ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău!'" (Matei 25:23) Așa Gherasim, tatăl nostru, a pășit spre Tatăl lui ceresc in ziua de 1 Iunie, ora 23:15, despărțindu-se de copiii și soția lui, care-l înconjurau cântând.

Gherasim, al treilea copil a lui Ghiran și Lucreția Chiș, s-a nascut în Feurdeni-Cluj, in ziua de 22 Martie, 1929. La vîrsta de 17 ani, Gherasim și-a predat viața Domnului Isus Christos și pîna la sfîrșit, el și-a devotat viața în întregime lui Dumnezeu și familiei lui.

Gherasim a făcut parte din Biserica Penticostală număru unu de pe strada Carpați - Cluj din 1955, cînd biserica încă se construia. Aici a remarcat-o pe Maria, care se urca pe scară să bată plasa de trestie pe tavanul bisericii înainte de a fi tencuit. Împreuna cu Maria și alti frați și surori, el a muncit mână în mână pînă s-a terminat construcția bisericii și s-au început slujbele noi. În Mai 1956, Gherasim a făcut legământ de căsătorie cu Maria în această adunare și împreună au fost binecuvântați cu patru feciori și trei fete: Daniel, Adriana, Gelu, Felicia, Doru, Alexandrina și Virgil. Gherasim a fost cunoscut în Cluj ca un om devotat lui Dumnezeu, credincios, smerit, harnic și primitor de oaspeți. El nu pleca de la adunare fără să aștepte la sfârșitul slujbei să verifice că orice musafir al bisericii avea cazare si mîncare. In felul acesta, el duminică dupa duminică, aducea musafiri acasă să-i hrăneasca si să le ofere un loc de odihnă.

În anul 1990 Gherasim a emigrat în America cu soția si mezinul familiei, Bebe, ca să se re-uneasca cu restul copiilor lui in Sudul Californiei, unde s-a stabilit și a fost membru al bisericii Emanuel Romanian Church Of God. Apoi in 2010 s-a relocat in Sacramento, tot alături de copiii lui unde a devenit membru la Biserica Emanuel Romanian Pentecostal Church.

Gherasim a iubit grădinăritul și a fost expert la altoit copaci. In curtea in care am copilarit, el a altoit 10 feluri the pere și mere într-un singur copac de măr sălbatic. In America el a continuat această pasiune si a devenit si mai expert. El spunea: "grădinăritul pentru mine este ca și cum aș crește copii din nou și mă bucur vazându-i cum cresc". În Sacramento el împărțea la mulți din toate roadele grădinii lui, și cum avea ocazia oferea la fiecare câte un vlăstar de pom altoit de el sau un coșuleț cu Prune Bistrițe.

Roadele gradinii lui Gherasim îl reprezintă. Cît a trăit s-a bucurat the 15 nepoți și 13 strănepoți. Viața îmbelșugată în America, nu l-a derutat pe Gherasim de pe calea îngusta care duce la viață. El și în America a rămas un om umil, care l-a slujit pe Dumnezeu cu toată inima, sufletul și tot trupul lui. A ramas credincios dând slavă Domnului și nu a murmurat in cele mai dureroase momente un tată ar putea întîmpina, când și-a îngropat fiul său Doru, in vara anului 1993 și din nou când și-a ingropat nepotul, Joshua Braica, în Aprilie, 2019. Gherasim va rămîne în amintirea noastră ca un om care mai presus de orice a dat întâietate lui Dumnezeu. El începea fiecare zi împreună cu Mama pe genunchi și o sfîrșea la fel. Gherasim a fost un om care a crezut cu adevărat că niciodata nu a fost prea batrîn sau prea slab ca să postească și a crezut ca dacă a avut doua cămăși, ar trebui să dea una la cel care nu are.
To order memorial trees in memory of Gherasim Chis, please visit our tree store.

Service Schedule

Past Services

Visitation

Monday, June 7, 2021

4:00 - 7:00 pm

Heritage Oaks Memorial Chapel

6920 Destiny Dr, Rocklin, CA 95677

Enter your phone number above to have directions sent via text. Standard text messaging rates apply.

Funeral Service

Tuesday, June 8, 2021

Starts at 11:00 am

Heritage Oaks Memorial Chapel

6920 Destiny Dr, Rocklin, CA 95677

Enter your phone number above to have directions sent via text. Standard text messaging rates apply.

Graveside Service

Tuesday, June 8, 2021

Starts at 2:00 pm

Enter your phone number above to have directions sent via text. Standard text messaging rates apply.

Guestbook

Visits: 25

This site is protected by reCAPTCHA and the
Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Service map data © OpenStreetMap contributors

Plant A Tree

Plant A Tree

Send a Gift

Send a Gift